Vyzkoušejte lahodný recept na rýžový pilaf se zeleninou, který je skvělou volbou pro rychlý a chutný oběd nebo večeři. Tento jednoduchý pokrm kombinuje plné aroma kardamomu, skořice a zázvoru s čerstvou zeleninou, která dodává jídlu svěží chuť a křupavost. Vyzkoušejte tento recept a užijte si lahodný a zdravý jídlo plné chutí a vůní.
Suroviny
- 1 šálek dlouhozrnné rýže
- 2 šálky zeleninového vývaru
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 1 cuketa
- 1 paprika
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička česneku
- sůl, pepř, kmín
Postup
- Ve velkém hrnci rozpálíme olej a osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli.
- Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, cuketu a papriku. Orestujeme do změknutí.
- Přidáme rýži a společně orestujeme asi 5 minut.
- Podlijeme vývarem, přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř a kmín podle chuti.
- Dusíme pod pokličkou asi 15-20 minut, dokud rýže nezanechá stopu od vidličky.
- Pokrm necháme 5 minut odstát, pak podáváme.