13. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Italská těstovinová specialita s rajčaty je lahodný recept, který okouzlí vaše chuťové buňky. Skvělá kombinace čerstvých rajčat, bazalky a těstovin vás zaručeně dostane. Vyzkoušejte tento tradiční italský pokrm a udělejte si radost!
Suroviny
- 400g těstovin (např. špagety)
- 4 rajčata
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- čerstvá bazalka
- olivový olej
- sůl a pepř
- parmezán (na posypání)
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte na něm na tenko nakrájený česnek a cibuli.
- Přidejte nakrájená rajčata a opečte je do měkkého stavu. Přidejte na jemno nasekanou bazalku.
- V jiném hrnci uvařte těstoviny dle návodu na obalu.
- Osolte a opepřete omáčku s rajčaty a nechte ji provařit.
- Prohoďte uvařené těstoviny s omáčkou a dobře promíchejte.
- Po povaření podávejte s čerstvě nasekanou bazalkou a posypte parmezánem.