13. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Chutný a krémový recept na přípravu skvělého risotta s houbami a parmezánem. Naučte se, jak snadno a rychle připravit lahodnou italskou pochoutku plnou aromatických chutí. Vyzkoušejte náš recept a překvapte své chuťové pohárky!
Suroviny
- 200g arborio rýže
- 500ml zeleninového vývaru
- 200g hub (žampiony, sušené houby atd.)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 100g parmezánu
- 1/2 sklenice bílého vína
- čerstvá petrželka
- olivový olej
- sůl, pepř
Postup
- Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a osmahneme na něm nasekanou cibuli a česnek.
- Přidáme nakrájené houby a dusíme je, dokud nezměknou.
- Přidáme arborio rýži a necháme ji asi 2 minuty osmahnout.
- Zalijeme vínem a necháme vypařit alkohol.
- Postupně přiléváme vývar a vaříme stále míchat, dokud rýže nezměkne.
- Přidáme nastrouhaný parmezán a promícháme.
- Po dokončení vaření můžeme přidat nakrájenou petrželku a dochutit solí a pepřem.
- Podáváme posypané parmezánem a ozdobené petrželkou.