11. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Italská tiramisu s mascarpone a kakao.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte ‍tento autentický recept na italskou tiramisu s lahodnou mascarpone a jemnou vrstvou⁤ kakaa.‌ Jednoduchý a rychlý postup vám zajistí skvělý dezert‍ plný chutí a vůní z Itálie. Neodolatelná kombinace křehkých piškotů namočených v⁣ kávě, krémové mascarpone a posypané kakaem vám rozhodně zvedne náladu! ​

Suroviny

  • 250g mascarpone
  • 3 velké žloutky
  • 100g cukru
  • 250ml ‍silné kávy
  • 200g italských sušenek (savoiardi)
  • 2 lžíce rumu
  • kakao na posypání

Postup

  1. Nejprve si připravíme kávu a necháme ji vychladnout.
  2. V misce smícháme mascarpone s⁤ cukrem, žloutky a rumem, dokud nevznikne hladká krémová​ směs.
  3. V malé míse si⁣ namícháme trochu kávy ‍s rumem.
  4. V misce⁤ nebo formě si postavíme první vrstvu sušenek, které​ namáčíme do kávy s rumem a poté‌ překryjeme polovinou mascarpone ⁢krému.
  5. Přidáme druhou vrstvu sušenek namočených v kávě a rumu a přelijeme zbytkem mascarpone krému.
  6. Zdobíme povrch italským kakao a dáme tiramisu alespoň na 4 hodiny vychladit do lednice.
  7. Před ‍servírováním ⁣můžeme posypat čerstvě ​nahrubanými kousky čokolády ⁢nebo lístky máty.