10. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Jehněčí pečeně s bramborami
zdroj: Recepty 24/7

⁢ Zkušený šéfkuchař ⁣vám přináší ⁤recept na lahodnou jehněčí pečeni s bramborami. Kombinace ⁢nadýchaného masa jehněčího⁣ s křupavými bramborami⁤ je pokladem pro⁤ vaše​ chuťové‌ buňky.​ Podívejte se na náš jedinečný recept a​ připravte si skvělé jídlo pro svou rodinu nebo přátele. ⁤Zaručeně⁣ si ⁢pochutnáte!

Suroviny

  • 1 kg jehněčí‌ pečeně
  • 1 kg brambor
  • 2 cibule
  • 4 ‌stroužky česneku
  • 1 lžíce​ olivového oleje
  • sůl, pepř, majoránka, tymián

Postup

  1. Nejprve si ​pečeně očistěte a⁢ nakrájejte na menší kousky.
  2. Oloupejte brambory a ⁣nakrájejte ​je⁣ na ⁢plátky.
  3. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte‍ na drobné kousky.
  4. V míse smíchejte⁣ olivový olej,​ sůl, pepř, ‌majoránku a tymián.
  5. Pořádně ​promíchejte marinádu s jehněčí pečení a nechte ⁣alespoň hodinu‍ odležet.
  6. Poté předehřejte troubu na ⁢180°C.
  7. Vložte ‍jehněčí ‌pečení⁤ do ​pekáče a přidejte brambory, cibuli a česnek.
  8. Přikryjte pekáč a⁣ dejte​ do trouby ⁢na 2‌ hodiny.
  9. Po⁣ dvou ‌hodinách⁢ odkryjte pekáč a⁣ nechte ještě péct asi⁣ 30 minut,⁢ nebo dokud není maso měkké a ​brambory zlatavé.
  10. Po upečení můžete posypat nasekanou‍ petrželkou.