9. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Knedlo-vepřo-zelo s bramborami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš tradiční⁣ český recept na⁤ lahodné knedlo-vepřo-zelo ​s bramborami. Tohle jednoduché a chutné jídlo je oblíbené po celé České republice ​a určitě si ho zamilujete i vy! ⁢Podávejte ho jako hlavní ​chod nebo na slavnostní⁢ rodinnou večeři. Sledujte náš recept a připravte si⁤ skvělé knedlíky, pečené vepřové⁢ maso s⁤ dušeným zelím a vařené brambory – pochoutka, která potěší každého gurmána!

Suroviny

  • 500g vepřového ​masa
  • 1kg brambor
  • 1⁤ hlávka zelí
  • 2​ vejce
  • 300g hladké mouky
  • sůl, pepř

Postup

  1. Nejprve si připravíme těsto na knedlíky. Vejce rozklepneme do mísy, přidáme hladkou mouku a sůl. Vypracujeme hladké těsto a necháme odpočinout.
  2. Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a​ uvaříme ve slané vodě. Poté je ⁢rozmixujeme na hladkou kaši. Dochutíme solí ⁤a pepřem.
  3. Zelí nasekáme na tenké proužky ⁣a zprudka orestujeme na ‍pánvi.
  4. Vepřové maso nakrájíme na menší kostky ​a osmahneme na pánvi.‍ Dochutíme solí a pepřem.
  5. Těsto rozdělíme na menší kousky, které vmícháme do vařící vody a vaříme asi 15 minut.
  6. V misce smícháme zelí, vepřové maso a bramborovou ​kaši. Tímto nádivkou naplníme​ uvařené knedlíky.
  7. Knedlo-vepřo-zelo podáváme teplé, můžeme⁣ ozdobit ⁤nasekanou​ petrželkou nebo křenem.