8. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Rajčatový dhal s chlebem je skvělá indická vegetariánská pochoutka plná lahodných chutí a aromatických koření. Tento recept je jednoduchý a rychlý na přípravu, ideální pro každodenní večeři plnou sytosti a výživy. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm a dopřejte si trochu exotiky do svého jídelníčku.
Suroviny
- 1 šálek červené čočky
- 2 rajčata
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžičky mletého kmínu
- 1 lžička mletého kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 červená paprika
- 400 ml kokosového mléka
- sůl a pepř
- čerstvá koriandr a naan chléb k podávání
Postup
- Nejprve si připravte všechny suroviny. Čočku opláchněte pod tekoucí vodou a nechte ji stát ve vodě.
- Nasekejte cibuli, česnek, rajčata a papriku na menší kousky.
- Na rozpálené pánvi osmažte cibuli a česnek, až začnou vonět.
- Přidejte rajčata, papriku a koření (kmín, kurkumu, koriandr) a nechte chvíli dusit.
- Přidejte připravenou čočku a zalijte vším kokosovým mlékem. Povarte a nechte vařit na mírném ohni alespoň 20 minut, dokud není čočka měkká.
- Pokud je dhal příliš hustý, přidejte trochu vody. Dochutíme solí a pepřem.
- Smažte si naan chléb na pánvi nebo v troubě podle návodu.
- Suroviny podávejte posypané nasekaným koriandrem a s naan chlebem.