6. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Klasická italská pizza s rajčaty
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si klasickou italskou chuť s​ touto lahodnou pizzou s rajčaty. Lehké, křehké⁤ těsto pokryté ​slunečnicí rajčaty, čerstvým​ mozzarellou a aromatickým bazalkem. Recept, který zaručeně potěší chuťové buňky každého⁤ milovníka italské kuchyně.⁣ Vyzkoušejte ho‍ ještě dnes!

Suroviny

  • 300g pizzy⁤ těsta
  • 200g rajčat
  • 100g mozzarelly
  • 50g parmazánu
  • česnek, bazalka, ‍olivový olej, sůl, pepř

Postup

  1. Nejprve ‌předehřejeme troubu‍ na 220°C.
  2. Omyjeme rajčata a nakrájíme je na tenké plátky. Také ‍na tenké plátky nakrájíme mozzarellu‌ a oloupaný česnek.
  3. Na vyválené pizzové těsto ⁢rozetřeme olivový olej a rovnoměrně ho posypeme nakrájeným česnekem.
  4. Naskládáme plátky ⁢rajčat a mozzarelly, přidáme nasekanou bazalku a posypeme parmazánem.
  5. Pizzu pečeme v troubě cca 15-20 minut,⁢ dokud ​není těsto zlatavě hnědé⁢ a sýr neroztavený.
  6. Po‍ upečení můžeme pizzu ještě posypat čerstvou bazalkou a servírovat.