5. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Knedlíky se švestkovou omáčkou.
zdroj: Recepty 24/7

Recept na lahodné a tradiční české jídlo ⁤- domácí knedlíky⁤ podávané se sladkou švestkovou omáčkou. Jednoduchý a chutný recept, kterým potěšíte ⁢celou rodinu.

Suroviny

  • 500g brambor
  • 120g hladké mouky
  • 1 ⁣vejce
  • špetka soli
  • 500g ⁣švestek
  • 100g cukru
  • skořice podle chuti
  • 1 lžíce mouky

Postup

  1. Brambory uvaříme ve⁢ slupce, oloupeme a utlačíme ‍na kaši.
  2. Přidáme mouku, ‌vejce a sůl a vše dobře promícháme.
  3. Těsto necháme chvíli⁢ odležet ⁤a mezitím si připravíme švestkovou omáčku.
  4. Švestky očistíme a nakrájíme na menší kousky.
  5. V hrnci smícháme švestky s⁤ cukrem, skořicí a⁢ zalijeme trochou vody.
  6. V hrnci rozpustíme lžíci mouky v ⁢troše vody a za⁤ stálého míchání přidáme k švestkám.
  7. Povaříme do změknutí švestek a dochutíme podle ⁣chuti.
  8. Z těsta ⁢uděláme menší knedlíky a vaříme je ‌ve vroucí osolené vodě do změknutí.
  9. Scedíme a podáváme s horkou švestkovou omáčkou. Dobrou​ chuť!