4. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Bibimbap s hovězím masem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte korejskou ‌specialitu bibimbap​ s hovězím masem doma! ⁣Tento lahodný pokrm ⁢kombinuje různé druhy zeleniny, maso a rýži, které⁣ jsou podávány⁢ s pikantní omáčkou gochujang. Podívejte se na náš recept a ⁤dejte ⁣své⁤ chuti na zkušenost s tímto ⁢lahodným jídlem plným exotických chutí.

Suroviny

  • 300 g hovězího masa (najlepšie stehno)
  • 2 šálky vařeného jasmínového‍ rýže
  • 1 šálek nakrájené zeleniny (mrkev, cuketa, ředkvičky, listový ⁤špenát)
  • 4 vajíčka
  • 4 lžíce‍ sójové ‍omáčky
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička ⁣česneku nasekaného
  • 1 lžička zázvoru nasekaného
  • 1 lžička oleje
  • sůl a pepř

Postup

  1. Nejprve si připravíme marinádu pro‌ hovězí maso smícháním sójové omáčky, sezamového oleje, cukru, nasekaného česneku‍ a zázvoru.
  2. Maso nakrájíme na tenké plátky a marinujeme v připravené směsi, necháme odležet alespoň 30 minut v ‍lednici.
  3. V ​pánvi rozehřejeme olej a opékáme maso až do změknutí.
  4. V další pánvi‍ si orestujeme zeleninu.
  5. Vyloupeme​ vajíčka na omeletu a poté je nakrájíme na ‌proužky.
  6. Na talíři rozdělíme vařenou ‌rýži a na ni poklademe maso, zeleninu ⁣a omeletová‌ proužky.
  7. Pokapejte sezamovým ‍olejem a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  8. Bibimbap ⁢podávejte teplý a smíchejte⁢ si​ ingredience při konzumaci.