4. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte korejskou specialitu bibimbap s hovězím masem doma! Tento lahodný pokrm kombinuje různé druhy zeleniny, maso a rýži, které jsou podávány s pikantní omáčkou gochujang. Podívejte se na náš recept a dejte své chuti na zkušenost s tímto lahodným jídlem plným exotických chutí.
Suroviny
- 300 g hovězího masa (najlepšie stehno)
- 2 šálky vařeného jasmínového rýže
- 1 šálek nakrájené zeleniny (mrkev, cuketa, ředkvičky, listový špenát)
- 4 vajíčka
- 4 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce sezamového oleje
- 1 lžička cukru
- 1 lžička česneku nasekaného
- 1 lžička zázvoru nasekaného
- 1 lžička oleje
- sůl a pepř
Postup
- Nejprve si připravíme marinádu pro hovězí maso smícháním sójové omáčky, sezamového oleje, cukru, nasekaného česneku a zázvoru.
- Maso nakrájíme na tenké plátky a marinujeme v připravené směsi, necháme odležet alespoň 30 minut v lednici.
- V pánvi rozehřejeme olej a opékáme maso až do změknutí.
- V další pánvi si orestujeme zeleninu.
- Vyloupeme vajíčka na omeletu a poté je nakrájíme na proužky.
- Na talíři rozdělíme vařenou rýži a na ni poklademe maso, zeleninu a omeletová proužky.
- Pokapejte sezamovým olejem a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Bibimbap podávejte teplý a smíchejte si ingredience při konzumaci.