3. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné a aromatické recept na italské rizoto s houbami a parmezánem. Tento jednoduchý a chutný pokrm je skvělou volbou pro večeři plnou bohatých chutí. S námi uděláte radost celé rodině!
Suroviny:
- 200g rýže na risotto
- 200g hub (např. žampiony nebo sušené houby)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce bílého vína
- 600ml hovězího vývaru
- 100g parmezánu
- sůl, pepř, petržel na dochucení
Postup:
- Na pánvi rozehřejte máslo a olivový olej.
- Přidejte nasekanou cibuli a prolisovaný česnek a osmahněte dozlatova.
- Přidejte na plátky nakrájené houby a restujte, dokud nezměknou.
- Přidejte rýži a vařte za občasného míchání, dokud rýže neprosklovatí.
- Přidejte víno a povařte, dokud alkohol nevypaří.
- Postupně přilévejte hovězí vývar, aby se rýže postupně připravovala.
- Vařte risotto cca 18-20 minut, dokud nebude rýže měkká a krémová.
- Případně dochuťte solí a pepřem.
- Přidejte nadrobno nasekanou petržel a nastrouhaný parmezán.
- Podávejte posypané parmezánem a ozdobené petrželí.