3. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Začněte objevovat lahodný svět korejské kuchyně s tradičním receptem na kimchi - kvašené zelí plné pestrých chutí a aromat. Vyzkoušejte tento jednoduchý postup a dodejte svým pokrmům pikantní korejský šmrnc. Získejte recept na našem webu ještě dnes!
Suroviny
- 1 hlávka zelí napa
- 4 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce soli
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce koření kimchi (gochugaru)
Postup
- Na začátku si připravte napa zelí tím, že ho nakrájíte na menší kousky a následně osolíte. Nechte ho odstát minimálně hodinu, aby změklo.
- V mezidobí si oloupejte a nasekejte česnek, cibuli a mrkev.
- Poté smíchejte napa zelí se všemi připravenými surovinami a dobře prohněte, aby se všechny chutě spojily.
- Přesuňte směs do zavařovací sklenice a nechte fermentovat při pokojové teplotě minimálně 2-3 dny.
- Po uplynutí doby je kimchi připravené k podávání. Můžete jej skladovat v lednici, kde se ještě více prohloubí jeho chuť.