3. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Italské kuřecí parmazán s těstovinami
zdroj: Recepty 24/7

Italské kuřecí parmazán s těstovinami je lahodné jídlo plné italských chutí. Grilované​ plátky kuřecího ⁤masa pokryté parmazánem, bylinkami⁢ a rajčatovou omáčkou podávané s těstovinami⁢ -⁢ dokonalá kombinace pro ⁤milovníky ⁢italské kuchyně. Vyzkoušejte tento ‍recept a užijte si skvělou večeři plnou chutí.

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa
  • 1 šálek strouhanku
  • 1/2 šálek strouhaného parmazánu
  • 1/2 šálek mouky
  • 2 vajíčka
  • 2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 2 lžíce olivového​ oleje
  • 400g těstovin
  • 1 sklenice italské omáčky marinara
  • 1 koule mozzarelly
  • čerstvá bazalka na ozdobení

Postup

  1. Nejprve předehřejeme troubu na 200°C.
  2. V‍ mise smícháme strouhanku, parmazán, sůl a pepř.
  3. V další misce rozšleháme vejce.
  4. Kuřecí prsa nejprve obalíme v mouce, poté namáčíme ve​ vejci a nakonec obalíme směsí ⁤strouhanky, parmazánu, soli a pepře.
  5. Na rozehřáté pánvi rozpálíme olivový olej a osmažíme kuřecí​ prsa z obou stran dozlatova.
  6. Pokrájíme mozzarellu na​ tenké plátky.
  7. V menší zapékací misce smícháme těstoviny se 3/4 italské omáčky marinara.
  8. Na plech nebo do zapékací mísy dáme kuřecí ⁣prsa a těstoviny s omáčkou.
  9. Nahoře položíme ‍plátky mozzarelly ‌a zbylou omáčku marinara.
  10. Přikryjeme a pečeme v troubě asi 20 ⁣minut, dokud se sýr ⁤neroztaví.
  11. Před podáváním ⁤ozdobíme nasekanou bazalkou.