2. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Masala kari kuře s rýží je lahodné indické jídlo plné exotických koření a chutí. Naše receptura vám ukáže, jak jednoduše a rychle připravit toto lahodné jídlo, které potěší nejen vaše chuťové buňky, ale i vaše hladové bříško. Vyzkoušejte tento recept a pochutnejte si na kousku Indie doma v pohodlí vaší kuchyně.
Suroviny
- 500g kuřecích prsou, nakrájených na kostky
- 2 cibule, nakrájené na drobno
- 3 stroužky česneku, sekané
- 2 rajčata, nakrájená na malé kousky
- 1 půlka červené papriky, nakrájená na proužky
- 2 lžíce masala kari koření
- 400ml kokosového mléka
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
- vařená rýže na podávání
Postup
- Na rozehřátém oleji osmažte cibuli a česnek, dokud nezískají zlatavou barvu.
- Přidejte nakrájená kuřecí prsa a opékejte je, dokud nejsou do zlato-hněda.
- Přidejte masala kari koření a promíchejte, aby se všechny kousky masa pokryly kořením.
- Přidejte nakrájená rajčata a papriku a nechte vařit asi 10 minut, dokud zelenina nezměkne.
- Přilijte kokosové mléko a nechte vařit asi 15-20 minut, dokud omáčka nezhoustne.
- Ochutnejte solí a pepřem a podávejte s vařenou rýží.