2. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodné risotto s plody moře, které je připraveno s lahodnými krevetami, mušlemi a chobotnicí. Tento jednoduchý a chutný pokrm je skvělou volbou pro milovníky mořských plodů. Zkuste ho dnes a určitě si ho oblíbíte!
Suroviny
- 250g rýže Arborio
- 400g mořských plodů (krevety, mušle, chobotnice)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 100ml bílého vína
- 800ml vývaru (rybího nebo zeleninového)
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř, čerstvý petržel
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme rýži a za stálého míchání smažíme, dokud rýže neprosvítí.
- Postupně zalijeme bílým vínem a necháme vypařit alkohol.
- Na rýži postupně přilijeme horký vývar, vždy jen tolik, aby byla rýže ponořená.
- Přidáme mořské plody a vaříme asi 18-20 minut, dokud není rýže měkká.
- Přidáme nasekanou petržel a dochutíme solí a pepřem.
- Hotové risotto podáváme ihned.