1. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová

zdroj:
Recepty 24/7
Kimchi je tradiční korejská pochoutka, která se vyznačuje intenzivní chutí a výraznou vůní. Tato fermentovaná zelenina je plná probiotických bakterií, které podporují zdraví trávicího systému a imunitního systému. Naučte se připravit si domácí kimchi a dopřejte si lahodný zážitek z korejské kuchyně. Sledujte náš recept, jak na to!
Suroviny
- 1 hlávka čínského zelí
- 200 g ředkviček
- 2 mrkve
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce korejského křenu (gochugaru)
- 1 lžíce cukru
- 1 lžička soli
Postup
- Na začátku si připravíme zelí: omyjeme ho, nakrájíme na menší kusy a posolíme. Necháme odležet minimálně 2 hodiny.
- Mezitím nakrájíme ředkvičky, mrkev, cibuli a česnek na drobné kousky.
- Poté smícháme všechny připravené suroviny do velké mísy.
- Přidáme rybí omáčku, korejský křen, cukr a sůl. Dobře promícháme, aby se všechny chutě spojily.
- Přesuneme směs do skleněné nádoby a přitiskneme ji k zelenině, aby se vytvořil nátěr. Skleněnou nádobu uzavřeme a necháme fermentovat při pokojové teplotě minimálně 3 dny.
- Po 3 dnech můžeme začít konzumovat kimchi. Můžeme ho skladovat v lednici až několik týdnů.

