29. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Svíčková na smetaně a knedlík je tradiční české jídlo, které si zamilujete. Konečně se můžete pokusit udělat tento nepřekonatelný pokrm s námi. S ovocným knedlíkem a bohatou krémovou omáčkou je to výborná volba pro oběd nebo večeři. Podívejte se na náš recept a začněte vařit!
Suroviny
- 600 g hovězí svíčkové
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 2 lžíce oleje
- lžíce hladká mouka
- 200 ml smetany ke šlehání
- 200 ml vývaru
- sůl, pepř, majoránka
- 1 lžíce hořčice
Postup
- Svíčkovou nakrájejte na plátky, osolte, opepřete a posypte majoránkou.
- Cibuli a mrkev nakrájejte na kostičky a orestujte na oleji.
- Přidejte mleté maso, osmahněte a přidejte hladkou mouku.
- Zalijte vývarem a přiveďte k varu. Přidejte hořčici a vařte doměkka.
- Pak přilijte smetanu a povařte ještě chvilku. Dochutíme solí a pepřem.
Knedlík
- 500 g hrubé mouky
- 2 vejce
- lžička soli
- 250 ml mléka
- 20 g másla
Postup
- V misce smíchejte mouku s vejci a solí.
- Přidávejte postupně mléko a hněte těsto, dokud není hladké.
- Těsto nechte odpočinout a pak uvařte ve vroucí osolené vodě.
- Vyndejte a podávejte se svíčkovou an smetanou. Dobrou chuť!