29. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Svíčková na smetaně a knedlík.
zdroj: Recepty 24/7

Svíčková na‍ smetaně a knedlík je tradiční české ​jídlo, které si ‍zamilujete. ‌Konečně se ⁤můžete pokusit‌ udělat tento nepřekonatelný pokrm s ⁤námi. ​S ovocným knedlíkem‍ a bohatou krémovou‌ omáčkou je to výborná volba pro oběd nebo večeři. ‌Podívejte se na náš recept a ⁣začněte vařit!

Suroviny

  • 600 g hovězí svíčkové
  • 1⁤ cibule
  • 2 mrkve
  • 2⁣ lžíce ⁢oleje
  • lžíce hladká mouka
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 200 ml vývaru
  • sůl, pepř, ‌majoránka
  • 1 ‌lžíce hořčice

Postup

  1. Svíčkovou nakrájejte na plátky, osolte, opepřete a posypte ⁣majoránkou.
  2. Cibuli a mrkev⁤ nakrájejte⁢ na ‌kostičky a orestujte ⁤na oleji.
  3. Přidejte mleté​ maso, osmahněte a přidejte hladkou mouku.
  4. Zalijte vývarem a ‌přiveďte k ‍varu. Přidejte ⁤hořčici ​a vařte ⁢doměkka.
  5. Pak‍ přilijte smetanu ⁤a‌ povařte ještě⁤ chvilku. Dochutíme solí ​a pepřem.

Knedlík

  • 500 g hrubé mouky
  • 2 vejce
  • lžička ‌soli
  • 250 ⁤ml mléka
  • 20 g másla

Postup

  1. V misce smíchejte mouku s‌ vejci a solí.
  2. Přidávejte ‌postupně mléko a hněte těsto, ​dokud není hladké.
  3. Těsto⁢ nechte ⁣odpočinout a pak uvařte ve ⁤vroucí osolené vodě.
  4. Vyndejte ⁤a podávejte se svíčkovou an smetanou. Dobrou chuť!