28. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Penne alla carbonara s pancettou je jednoduchý a lahodný italský recept, který si zamilují všichni milovníci těstovin. Tato tradiční italská specialita spojuje špagety al dente se smetanovým omáčkou, vajíčky, sýrem pecorino a grilovaným kousky pancetty. Vyzkoušejte tento lahodný recept a dopřejte si chvíli italského ráje.
Suroviny:
- 400g penne těstovin
- 200g pancetty
- 4 vajíčka
- 100g parmazánu
- čerstvě mletý černý pepř
Postup:
- Na pánvi osmahneme na kostičky nakrájenou pancettu, až bude krásně křupavá.
- V míse smícháme vejce, parmazán a pepř.
- V hrnci uvaříme penne podle návodu na obalu do al dente.
- Penne přendáme do pánve s pancettou a promícháme.
- Poté přidáme směs se sýrem a vajíčkem, promícháme a necháme zahřát do té doby, než se omáčka zahustí.
- Sůl nepřidáváme kvůli slanosti pancetty a parmazánu.
- Penne alla carbonara podáváme posypané čerstvým černým pepřem.