28. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Knedlo-vepřo-zelo se šťávou
zdroj: Recepty 24/7

Chutný recept na tradiční české jídlo⁣ – knedlo-vepřo-zelo se šťávou. ‍Naučte se, jak ‌připravit lahodnou kombinaci šťavnatého vepřového masa, domácích knedlíků a dušené zelí. Vyzkoušejte⁢ tento klasický pokrm a užijte si skvělou chuť domácí kuchyně. S ​receptem ‌na knedlo-vepřo-zelo se⁣ šťávou zaručeně uspějete u⁣ celé rodiny!

Suroviny

  • 400g mouky
  • 500g vepřového ⁤masa
  • 1 hlávka⁤ zelí
  • sůl,‌ pepř, majoránka
  • olej na⁣ smažení

Postup

  1. Nejprve‍ si připravíme těsto ‍na knedlíky smícháním mouky s vodou ⁣a špetkou soli. Vytvoříme těsto a necháme ho odpočinout.
  2. Maso nakrájíme na kostky, osolíme,⁣ opepříme a orestujeme na oleji.
  3. Do masa přidáme na tenké plátky nakrájené zelí ​a​ zalijeme vodou. ​Přiklopíme poklicí a necháme dusit, až zelí ‍změkne.
  4. Z těsta vytvoříme knedlíky a povaříme⁤ je ve ‍vroucí vodě.
  5. Lahodné knedlo-vepřo-zelo podáváme ​s masovou směsí‌ a zalijeme vlastním vývarem. Podle chuti‌ můžeme posypat majoránkou.