28. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Chutný recept na tradiční české jídlo – knedlo-vepřo-zelo se šťávou. Naučte se, jak připravit lahodnou kombinaci šťavnatého vepřového masa, domácích knedlíků a dušené zelí. Vyzkoušejte tento klasický pokrm a užijte si skvělou chuť domácí kuchyně. S receptem na knedlo-vepřo-zelo se šťávou zaručeně uspějete u celé rodiny!
Suroviny
- 400g mouky
- 500g vepřového masa
- 1 hlávka zelí
- sůl, pepř, majoránka
- olej na smažení
Postup
- Nejprve si připravíme těsto na knedlíky smícháním mouky s vodou a špetkou soli. Vytvoříme těsto a necháme ho odpočinout.
- Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a orestujeme na oleji.
- Do masa přidáme na tenké plátky nakrájené zelí a zalijeme vodou. Přiklopíme poklicí a necháme dusit, až zelí změkne.
- Z těsta vytvoříme knedlíky a povaříme je ve vroucí vodě.
- Lahodné knedlo-vepřo-zelo podáváme s masovou směsí a zalijeme vlastním vývarem. Podle chuti můžeme posypat majoránkou.