27. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Kimchi – tradiční korejská fermentovaná zelenina
zdroj: Recepty 24/7

Kimchi je tradiční korejská pochoutka, kterou si zamilujete právě pro svou výraznou chuť a prospěšné účinky pro vaše trávení. Tato fermentovaná zelenina je plná chutných ingrediencí, jako jsou zelí, mrkev, česnek a⁢ chilli papričky. Připravte si ji doma a ochutnejte lahodný kimchi, který dodá⁤ vašim pokrmům jedinečnou ⁤chuť. Sledujte‍ tento jednoduchý recept a objevte tajemství korejské kuchyně.

Suroviny

  • 1 hlávka čínského zelí
  • 1/2 hrnku jemné kuchyňské soli
  • 1 mrkev
  • 1 malá cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce čili prášku
  • 1 lžíce rybí ‌omáčky
  • 1 lžíce ⁣cukru

Postup

  1. Na začátku si připravte sterilizovanou nádobu pro fermentaci kimchi.
  2. Čínské zelí očistěte a nakrájejte ‍na menší kousky.
  3. Zelí smíchejte se solí a nechte ho asi 2-3 hodiny⁢ odležet.
  4. Mezitím oloupejte a nakrájejte⁢ mrkev, cibuli a​ česnek na menší kousky.
  5. Poté přidejte čili⁢ prášek, rybí omáčku a cukr k zelí a dobře promíchejte.
  6. Přidejte nakrájenou mrkev, cibuli a česnek a znovu promíchejte.
  7. Všechny suroviny důkladně promíchejte⁢ a přendejte do sterilizované nádoby.
  8. Po uzavření‍ nádoby nechte kimchi fermentovat při pokojové teplotě minimálně 2 dny.
  9. Hotové kimchi uchovejte v lednici a můžete konzumovat jako přílohu nebo samostatné jídlo.