27. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Zažijte chuť pravé italské klasiky s receptem na pizza Margheritu. Tato lahodná pizza s rajčatovým základem, čerstvými plátky mozzarelly a bazalkou vám přinese chuť z italské trattorie přímo do vaší kuchyně. Podívejte se na náš jednoduchý recept a užijte si tradiční italskou pochoutku!
Suroviny
- 300g pizzy těsta
- 200g rajčatové omáčky
- 150g mozzarelly
- čerstvý bazalkový list
- sůl a pepř
- olivový olej
Postup
- Naolejuj a vysypte moukou plech na pečení.
- Rozválíme těsto do tvaru kruhu a položíme na plech.
- Rozprostřeme rajčatovou omáčku na těsto.
- Natřeme mozzarellu na rajčatovou omáčku.
- Na vrch poklademe nasekané bazalkové listy.
- Přidáme sůl a pepř podle chuti.
- Pokvapeme olivovým olejem.
- Pizzu upečeme v troubě předem vyhřáté na 220°C po dobu 15-20 minut nebo dokud nebude těsto zlatavé.
- Po vytáhnutí z trouby necháme pizzu trochu vychladnout a pak nařežeme na porce.