26. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Quiche Lorraine – slaný koláč
zdroj: Recepty 24/7

Quiche Lorraine je ⁣klasický⁢ francouzský slaný koláč plný šunky, sýra ⁣a smetany.⁤ Skvělá volba‌ na brunch nebo ‌lehký oběd. ⁣Vyzkoušejte ‌tento recept na​ Quiche Lorraine a překvapte své‌ chuťové buňky!

Suroviny

  • 1 rolka listového⁣ těsta
  • 200 g slaniny
  • 1 cibule
  • 100 g sýra Gruyere
  • 4 vejce
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • sůl, ⁣pepř, muškátový oříšek

Postup

  1. Nejprve⁢ si⁤ připravte formu na quiche a vytáhněte listové těsto z chladničky, aby ⁣změklo.
  2. Na pánvi orestujte na kostičky nakrájenou slaninu a ⁣cibuli, a nechte vychladnout.
  3. V míse​ smíchejte vejce se smetanou⁣ a‌ osolte, opepřete a ⁢přidejte muškátový oříšek.
  4. Na ‍rozválené těsto vložte vrstvy slaniny ​se⁢ cibulí a ‌nastrouhaného sýra.
  5. Zalejte⁢ směsí⁤ se smetanou a vejci ⁢a dejte péct⁢ do předem vyhřáté trouby na 180‍ stupňů.
  6. Po cca 30-40 minutách je quiche hotové. ⁣Podávejte teplé.​ Dobrou ⁣chuť!