26. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Quiche Lorraine je klasický francouzský slaný koláč plný šunky, sýra a smetany. Skvělá volba na brunch nebo lehký oběd. Vyzkoušejte tento recept na Quiche Lorraine a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 1 rolka listového těsta
- 200 g slaniny
- 1 cibule
- 100 g sýra Gruyere
- 4 vejce
- 200 ml smetany ke šlehání
- sůl, pepř, muškátový oříšek
Postup
- Nejprve si připravte formu na quiche a vytáhněte listové těsto z chladničky, aby změklo.
- Na pánvi orestujte na kostičky nakrájenou slaninu a cibuli, a nechte vychladnout.
- V míse smíchejte vejce se smetanou a osolte, opepřete a přidejte muškátový oříšek.
- Na rozválené těsto vložte vrstvy slaniny se cibulí a nastrouhaného sýra.
- Zalejte směsí se smetanou a vejci a dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů.
- Po cca 30-40 minutách je quiche hotové. Podávejte teplé. Dobrou chuť!