25. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Rizoto s hříbky a šafránem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné ‌rizoto‍ s hříbky ‍a⁣ šafránem, které se ‌rychle ‍připraví a skvěle chutná. Tento⁣ recept je ideální pro milovníky italské kuchyně‍ a hříbkových pokrmů. Nechte se‍ okouzlit ‍kombinací⁣ plné chuti a⁢ jemného aroma šafránu. S ním⁢ si bude​ každý‌ pochutnat!⁢

Suroviny

  • 250 g rýže arborio
  • 500 g čerstvých‌ hříbků
  • 1​ cibule
  • 2 stroužky‌ česneku
  • 0,5 g šafránu
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 50 ​g⁤ másla
  • 50 g parmazánu
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na pánvi ‌rozehřejte máslo a osmahněte na něm na ​tenké plátky nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidejte na plátky ⁤nakrájené hříbky a smažte ⁢je ⁣dozlatova.
  3. Přidejte rýži a za ⁣stálého míchání krátkou dobu osmahněte.
  4. Postupně zalévejte vývarem ⁣a neustále ‌promíchejte, aby rýže nasákla tekutinu.
  5. Přidejte šafrán a⁢ promíchejte.
  6. Vždy, když se tekutina začne ​vsakovat, přilijte další dávku vývaru.
  7. Po⁤ asi 18-20 minutách,‍ kdy je rýže měkká, přidejte ⁤nastrouhaný parmazán, sůl a pepř‍ podle chuti.
  8. Rizoto je hotové, až když ‍má krémovou konzistenci.
  9. Před podáváním můžete do rizota vmíchat ještě​ trochu ⁣másla.