25. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Tempura krevetky s rýží.
zdroj: Recepty 24/7

Pokuste se připravit lahodné japonské tempuru krevetky‌ s rýží doma s ​tímto jednoduchým receptem. Křupavé a chutné krevetky ve lehkém těstíčku jsou skvělým pokrmem pro každou příležitost. Sledujte návod a během‌ chvíle‌ si můžete vychutnat tento lahodný pokrm plný exotických chutí.

Suroviny:

  • 200g krevetek
  • 100g tempurové⁢ mouky
  • 1 šálek vařené‍ jasmínové rýže
  • olej na ⁤smažení
  • sojová omáčka

Postup:

  1. Nejprve si⁢ připravíme tempurovou směs podle návodu na obalu ‌tempurové mouky.
  2. Krevetky očistíme a osušíme papírovým ubrouskem.
  3. Krevetky ponoříme do tempurové směsi a⁣ opatrně⁤ je smažíme do zlatova v‍ horkém​ oleji.
  4. V menší pánvi si připravíme rýži podle návodu na ‌obalu.
  5. Hotové tempura krevetky ⁢servírujeme s rýží ⁣a sojovou omáčkou.