24. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Tikka masala kuře s rýží je lahodné indické jídlo plné exotických koření a chutí. Naučte se připravit tento tradiční pokrm doma a rozmazlete své chuťové buňky jedinečnou kombinací kuřecího masa, omáčky tikka masala a lahodné rýže. S naším receptem se budete cítit jako opravdový kuchař z Orientu! Navíc je velmi jednoduchý na přípravu a výborně chutná i těm nejnáročnějším gurmánům. Vyzkoušejte ho ještě dnes a udělejte si exotickou večeři plnou lahodných vůní a chutí.
Suroviny
- 500g kuřecích prsou bez kostí, nakrájených na kousky
- 1 cibule, nakrájená na kostičky
- 3 stroužky česneku, nakrájené na plátky
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky
- 400g krájených rajčat z plechovky
- 200ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce tikka masala koření
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
- vařená rýže k podávání
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte kuřecí kousky dozlatova.
- Přidejte cibuli, česnek a papriku a restujte do změknutí.
- Přidejte rajčata z plechovky a smetanu, osolte, opepřete a přidejte tikka masala koření.
- Poduste jídlo dohromady asi 10 minut nebo dokud omáčka nezhoustne.
- Smažené kuře s tikka masala omáčkou podávejte s vařenou rýží.