24. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Tikka masala kuře s rýží.
zdroj: Recepty 24/7

Tikka masala kuře s⁤ rýží je lahodné indické jídlo plné exotických koření a chutí. Naučte se připravit tento tradiční pokrm doma a rozmazlete ⁣své chuťové‍ buňky jedinečnou kombinací kuřecího masa, omáčky tikka masala a‍ lahodné rýže. S naším receptem se budete cítit jako ⁤opravdový ⁢kuchař z Orientu! Navíc je velmi jednoduchý na přípravu a výborně chutná‌ i těm nejnáročnějším gurmánům. Vyzkoušejte ho ještě dnes a ​udělejte si exotickou večeři plnou⁣ lahodných vůní a chutí.

Suroviny

  • 500g kuřecích prsou bez kostí, nakrájených na⁤ kousky
  • 1 cibule, nakrájená ‍na kostičky
  • 3 stroužky česneku, nakrájené‌ na plátky
  • 1 červená paprika, nakrájená na proužky
  • 400g krájených rajčat z‍ plechovky
  • 200ml smetany⁣ ke šlehání
  • 2​ lžíce tikka masala koření
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení
  • vařená rýže k podávání

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte kuřecí kousky dozlatova.
  2. Přidejte cibuli, česnek a⁣ papriku a restujte do⁤ změknutí.
  3. Přidejte ⁣rajčata z plechovky a smetanu, osolte, opepřete a přidejte tikka masala koření.
  4. Poduste jídlo dohromady asi 10 minut nebo dokud omáčka nezhoustne.
  5. Smažené kuře s tikka masala omáčkou podávejte s​ vařenou rýží.