24. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Risotto s houbami a parmazánem
zdroj: Recepty 24/7

Připravte si lahodné italské risotto s houbami a parmazánem díky‌ tomuto jednoduchému ⁢receptu. Kombinace krémové rýže, aromatických hub a ‌lahodného parmazánu ​se stane vaším novým⁣ oblíbeným jídlem. Zaručeně vás okouzlí svou ⁢chutí a ⁣nápaditostí! ⁣

Suroviny

  • 200g ⁤rýže na risotto
  • 200g hub ⁢(např. žampiony nebo sušené houby)
  • 1 cibule
  • 2 ​stroužky česneku
  • 1⁢ l zeleninového vývaru
  • 100g parmazánu
  • čerstvá petrželka
  • sůl, pepř, ⁢olivový ​olej

Postup

  1. Na ‍pánvi‍ rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli ‌a česnek.
  2. Přidáme⁤ na plátky ⁣nakrájené houby ⁢a restujeme do​ změknutí.
  3. Přidáme ​rýži a necháme ji na pánvi chvíli osmahnout, dokud se nestane skleněnou.
  4. Postupně přiléváme zeleninový vývar a neustále mícháme,‍ aby se rýže nespálila.
  5. V průběhu vaření dochutíme solí ⁣a⁢ pepřem podle chuti.
  6. Když je ​rýže měkká a risotto krémové, přidáme nastrouhaný ⁣parmazán a promícháme.
  7. Před⁣ podáváním ​posypeme nasekanou ​petrželkou.