24. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
S lahodným receptem na rybu v miso omáčce si užijete skvělou kombinaci chuti a vůní. Miso omáčka dodá rybě bohatou a pikantní chuť, která jistě potěší vaše chuťové buňky. Naučte se připravit tento jednoduchý recept a dopřejte si lahodný zážitek z japonské kuchyně doma.
Suroviny
- 400g rybího filé
- 2 lžíce bílé miso pasty
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce medu
- 1 stroužek česneku (nasekaný)
- 1 lžička čerstvého zázvoru (nastrouhaný)
- 1 lžička sezamového oleje
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce limetkové šťávy
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Smíchejte bílou miso pastu, sójovou omáčku, med, nasekaný česnek, nastrouhaný zázvor, sezamový olej, olivový olej, limetkovou šťávu, sůl a pepř v míse.
- Očistěte rybí filé a nakrájejte ho na menší kousky.
- Přendejte rybí filé do marinády a nechte ho odležet minimálně 30 minut.
- Předehřejte troubu na 180°C.
- Rybí filé v marinádě přendejte do pekáče a dejte péct do trouby asi na 15-20 minut, nebo dokud není ryba propečená.
- Po upečení můžete podávat s rýží nebo zeleninou a posypat nasekanou petrželkou.