22. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Pečený telecí kýta s petrželovou krustou je lahodný recept plný chuti, který potěší každého milovníka masa. Telecí kýta je pečená do krásného zlatavého zbarvení a pokrytá šťavnatou petrželovou krustou, která dodává jídlu pikantní aroma. Tento elegantní pokrm je skvělou volbou pro speciální příležitosti nebo rodinné večeře. Sledujte tento snadný recept a pochutnejte si na skvělém jídle, které si zamiluje celá rodina!
Suroviny
- 1,5 kg telecí kýta
- 1 väčšia cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- čerstvá petržel
- sůl
- korenie
- olivový olej
Postup
- Kýtu očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
- Cibuľu a cesnak jemne nasekáme.
- Na panvici si rozpustíme trochu oleja a osmahneme cibuľu a cesnak.
- Pripravenú zmes použijeme na natrepanie kýty a necháme ju odpočívať v chladničke aspoň 1 hodinu.
- Po odpočinku kýtu osolíme, okoreníme a dáme piecť do predhriatej rúry na 180 stupňov.
- Petržel jemne nasekáme a zmiešame s trochou olivového oleja.
- Petrželovú zmes rovnomerne rozotrieme na upečenú kýtu a necháme zatiahnuť.