22. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Pečený telecí kýta s petrželovou krustou
zdroj: Recepty 24/7

Pečený telecí kýta s ⁤petrželovou krustou je lahodný recept plný chuti, který potěší​ každého milovníka masa. Telecí kýta je pečená‍ do krásného zlatavého zbarvení a pokrytá šťavnatou petrželovou krustou, která dodává jídlu ⁢pikantní aroma. Tento elegantní pokrm je skvělou volbou pro speciální příležitosti nebo rodinné večeře. Sledujte tento snadný recept a pochutnejte si na skvělém jídle, které si‌ zamiluje celá rodina!

Suroviny

  • 1,5 kg telecí kýta
  • 1 väčšia cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • čerstvá petržel
  • sůl
  • korenie
  • olivový olej

Postup

  1. Kýtu očistíme​ a‍ nakrájame na menšie kúsky.
  2. Cibuľu a cesnak jemne nasekáme.
  3. Na panvici si rozpustíme trochu oleja a⁣ osmahneme⁢ cibuľu a cesnak.
  4. Pripravenú zmes použijeme na‍ natrepanie ⁢kýty a necháme​ ju odpočívať v‍ chladničke aspoň ⁤1 hodinu.
  5. Po odpočinku kýtu osolíme, okoreníme ⁣a dáme piecť do predhriatej rúry na ⁤180 ⁢stupňov.
  6. Petržel jemne nasekáme a zmiešame s trochou olivového ‌oleja.
  7. Petrželovú zmes rovnomerne rozotrieme na upečenú kýtu a necháme zatiahnuť.