21. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Knedlo, vepřo, zelo, brambory.
zdroj: Recepty 24/7

Úžasný recept​ na tradiční‌ české⁤ jídlo – ‍knedlo, vepřo, zelo, brambory! Vychutnejte si lahodné knedlíky s kousky​ vepřového masa, zelím⁢ a brambory, které vás rozhodně nasytí a potěší vaše chuťové buňky.⁣ Sledujte jednoduché kroky a připravte ⁣si tento oblíbený ‌pokrm doma!‌

Suroviny

  • 500g vepřového masa
  • 1 hlávka zelí
  • 1kg brambor
  • 500g houskového‍ knedlíku
  • sůl, pepř, kmín

Postup

  1. Nejprve si připravíme ‍brambory, ‌které uvaříme ve slupce. Poté je oloupeme ‍a nakrájíme‍ na⁢ plátky.
  2. Vepřové maso nakrájíme na kostky a ⁢osolíme, opepříme ‌a okořeníme kmínem.
  3. Zelí ⁤nakrájíme na​ nudličky a krátce podusíme na pánvi.
  4. Vepřové maso osmahneme na‌ pánvi a ⁣poté přidáme nakrájené zelí. Vše podusíme do měkka.
  5. Na‍ druhé‍ pánvi zpěníme houskový knedlík.
  6. Po uvaření‍ všech⁤ částí jsme ⁣připraveni​ k ​podávání.​ Na‌ talíř nejprve naservírujeme ​brambory, ⁣poté vepřové ⁣maso se zelím‌ a knedlíkem.