21. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Úžasný recept na tradiční české jídlo – knedlo, vepřo, zelo, brambory! Vychutnejte si lahodné knedlíky s kousky vepřového masa, zelím a brambory, které vás rozhodně nasytí a potěší vaše chuťové buňky. Sledujte jednoduché kroky a připravte si tento oblíbený pokrm doma!
Suroviny
- 500g vepřového masa
- 1 hlávka zelí
- 1kg brambor
- 500g houskového knedlíku
- sůl, pepř, kmín
Postup
- Nejprve si připravíme brambory, které uvaříme ve slupce. Poté je oloupeme a nakrájíme na plátky.
- Vepřové maso nakrájíme na kostky a osolíme, opepříme a okořeníme kmínem.
- Zelí nakrájíme na nudličky a krátce podusíme na pánvi.
- Vepřové maso osmahneme na pánvi a poté přidáme nakrájené zelí. Vše podusíme do měkka.
- Na druhé pánvi zpěníme houskový knedlík.
- Po uvaření všech částí jsme připraveni k podávání. Na talíř nejprve naservírujeme brambory, poté vepřové maso se zelím a knedlíkem.