21. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Kuře korma se špenátem
zdroj: Recepty 24/7

Skvělý​ recept na indické⁤ kuře korma se špenátem, který vás⁣ okouzlí svou bohatou chutí‌ a ‌exotickým‍ aroma. Jednoduchý ‌postup přípravy vás zavede na cestu do světa indických koření a lahodných⁢ dochucovadel. Vyzkoušejte⁤ tento lahodný pokrm a dopřejte si lahodnou‌ exotiku přímo v pohodlí vaší ⁤kuchyně.

Suroviny:

  • 500g kuřecích prsou
  • 1 ⁤cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička⁢ mletého zázvoru
  • 1⁣ lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička ⁤mleté skořice
  • 200g ​špenátu
  • 200ml smetany‍ ke šlehání
  • sůl, pepř, olej

Postup:

  1. Na pánvi rozpálíme⁢ olej⁣ a osmahneme nakrájenou⁢ cibuli a‍ česnek.
  2. Přidáme nasekaná kuřecí prsa ⁤a restujeme ⁣dozlatova.
  3. Přidáme ⁣všechny koření – zázvor, kurkumu, kmín, ‍skořici,‌ sůl a pepř.
  4. Po ‌chvíli⁤ přilijeme vodu a necháme podusit do měkka.
  5. Do směsi přidáme na ⁢jemno ‌nasekaný⁢ špenát a necháme provařit.
  6. Na závěr podlijeme smetanou a necháme⁣ provařit​ do zhoustnutí ​omáčky.
  7. Pokrm dochutíme a ⁣můžeme podávat s rýží⁢ nebo naan chlebem.