20. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Kari z kuřecího masa a hrášku
zdroj: Recepty 24/7

Užijte⁣ si⁤ lahodný ⁢kari s kuřecím masem a hráškem, ideální pokrm pro milovníky exotické chutě. Díky ‍výrazným kořeněným aroma⁤ a jemnému ⁢hrášku ‌se jedná‍ o skvělou kombinaci⁣ chutí. Vyzkoušejte‌ náš recept a překvapte své chuťové buňky! ‌

Suroviny

  • 400g kuřecího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce kari koření
  • 1 plechovka⁣ rajčat
  • 200g mraženého ‌hrášku
  • sůl, pepř,‌ olej

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme ⁤olej a‍ osmahneme na něm‌ nakrájenou cibuli ​a prolisovaný ‌česnek.
  2. Přidáme ⁤nakrájené kuřecí maso a⁢ smažíme, dokud není maso zlatě hnědé.
  3. Přidáme ‍kari koření⁣ a promícháme.
  4. Poté přidáme rajčata z plechovky⁢ a necháme provařit asi 10⁣ minut.
  5. Přidáme hrášek a vaříme dalších 5 minut.
  6. Ochuťte solí a⁤ pepřem‍ podle chuti.
  7. Kari s kuřecím masem a hráškem podávejte ⁢teplé ⁢s rýží⁤ nebo naan chlebem.