20. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodný kari s kuřecím masem a hráškem, ideální pokrm pro milovníky exotické chutě. Díky výrazným kořeněným aroma a jemnému hrášku se jedná o skvělou kombinaci chutí. Vyzkoušejte náš recept a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 400g kuřecího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce kari koření
- 1 plechovka rajčat
- 200g mraženého hrášku
- sůl, pepř, olej
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme nakrájené kuřecí maso a smažíme, dokud není maso zlatě hnědé.
- Přidáme kari koření a promícháme.
- Poté přidáme rajčata z plechovky a necháme provařit asi 10 minut.
- Přidáme hrášek a vaříme dalších 5 minut.
- Ochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Kari s kuřecím masem a hráškem podávejte teplé s rýží nebo naan chlebem.