19. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Kuře tikka masala s rýží.
zdroj: Recepty 24/7

Kuře⁤ tikka masala s rýží je oblíbený​ indický pokrm ⁤plný exotických chutí⁣ a vůní. Křehké kousky kuřecího masa jsou marinovány v lahodné ‍směsi koření a páleného jogurtu a⁣ podávají se s krémovou omáčkou tikka masala⁣ a aromatickou rýží. Vyzkoušejte tento lahodný recept a okořeňte si svůj jídelníček!

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa,⁤ nakrájená na ‍kousky
  • 2 cibule, nakrájené na⁢ plátky
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 1 červená paprika, nakrájená na proužky
  • 400g rajčat, nakrájená na kousky
  • 200ml smetany‌ ke šlehání
  • 2 lžičky kari koření
  • 2 lžičky​ kurkuma
  • 1 lžička mleté​ papriky
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení
  • vařená rýže k podávání

Postup

  1. Na pánvi rozpalte ‌olej a osmahněte cibuli a česnek, ⁣dokud nezezlátnou.
  2. Přidejte kuřecí maso a opékejte ho, ​dokud není zprudka‍ smažené ze všech ⁣stran.
  3. Přidejte kari koření, kurkumu, ⁢mletou ‍papriku, sůl a pepř⁢ a promíchávejte, dokud se koření nezačne vonět.
  4. Přidejte nakrájenou ⁢papriku a⁤ rajčata a nechte vařit, dokud se omáčka nezhustne.
  5. Přilijte smetanu ke šlehání a nechte vařit ještě 5 minut.
  6. Smažte rýži ‍na pánvi s trochou oleje, dokud není ⁤všechen olej absorbován.
  7. Servírujte ‌kuře⁢ tikka ​masala s rýží a užijte si chutné indické jídlo!