19. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si chuť klasické italské pizzy Quattro Stagioni s lahodnými ingrediencemi rozdělenými do čtyř částí. Tento recept vás zavede do srdce italské kuchyně a jeho příprava doma bude snadná a rychlá. Bon appétit!
Suroviny:
- 400g pizzy těsta
- 150g rajčatového základu
- 100g šunky
- 100g artyčokových srdcí
- 50g oliv
- 50g žampiónů
- 150g mozzarelly
- čerstvé bazalka
- olivový olej, sůl, pepř
Postup:
- Na plech rozválcujte pizzové těsto natřené rajčatovým základem.
- Rozetřete na těsto plátky šunky, artyčoky, olivy a žampiony.
- Na vrch posypte na plátky nakrájenou mozzarellu.
- Okapejte olivovým olejem a osolte a opepřete podle chuti.
- Pečte v předem vyhřáté troubě na 200°C asi 15-20 minut, dokud není pizza zlatě hnědá.
- Po vyndání z trouby ozdobte nasekanou bazalkou a podávejte.