19. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Klasická italská pizza Quattro Stagioni
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si ​chuť klasické italské pizzy Quattro Stagioni s lahodnými ingrediencemi rozdělenými ‍do čtyř částí. Tento recept vás zavede do srdce italské kuchyně ⁣a jeho příprava doma bude snadná a rychlá. Bon appétit!

Suroviny:

  • 400g pizzy těsta
  • 150g rajčatového základu
  • 100g šunky
  • 100g artyčokových srdcí
  • 50g oliv
  • 50g žampiónů
  • 150g mozzarelly
  • čerstvé bazalka
  • olivový olej, sůl, pepř

Postup:

  1. Na plech rozválcujte pizzové těsto natřené rajčatovým základem.
  2. Rozetřete na těsto plátky šunky, artyčoky, olivy a žampiony.
  3. Na vrch ⁤posypte na plátky nakrájenou mozzarellu.
  4. Okapejte olivovým olejem⁣ a osolte a opepřete podle chuti.
  5. Pečte v předem vyhřáté troubě​ na 200°C asi ‍15-20 minut, dokud není pizza zlatě hnědá.
  6. Po vyndání z trouby ozdobte nasekanou bazalkou a podávejte.