19. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodnou klasickou italskou pastu carbonara s křupavou slaninou, smetanovým sýrem a vajíčky. Tento recept vás jistě okouzlí svojí jednoduchostí a bohatou chutí. Podívejte se, jak snadno si připravit tuto oblíbenou italskou lahůdku.
Suroviny
- 250g těstovin (nejlépe tagliatelle nebo spaghetti)
- 150g pancetty nebo slaniny nakrájené na drobné kostky
- 2 stroužky česneku
- 3 žloutky
- 50g parmazánu
- čerstvě mletý pepř
- sůl
Postup
- Na pánvi osmahneme pancettu nebo slaninu do zlatova a přidáme rozmačkaný česnek. Osmažíme do lehka.
- V hrnci uvaříme těstoviny al dente dle pokynů na obalu.
- V míse smícháme žloutky, nastrouhaný parmazán a pepř. Tuto směs pak postupně vmícháme do osmažené pancetty.
- Poté přidáme uvařené těstoviny přímo z hrnce do pánve s omáčkou a dobře promícháme.
- Případně můžeme ještě dochutit solí a pepřem a podávat ihned.