19. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Klasická italská pasta carbonara
zdroj: Recepty 24/7

⁣Užijte si lahodnou klasickou‍ italskou pastu​ carbonara‌ s křupavou slaninou, smetanovým sýrem a vajíčky. Tento recept‌ vás jistě okouzlí svojí ​jednoduchostí a bohatou chutí. Podívejte se, jak snadno si ‍připravit tuto oblíbenou ⁢italskou lahůdku.

Suroviny

  • 250g ‌těstovin (nejlépe tagliatelle nebo spaghetti)
  • 150g pancetty nebo slaniny nakrájené na drobné kostky
  • 2 stroužky⁣ česneku
  • 3 žloutky
  • 50g parmazánu
  • čerstvě‌ mletý pepř
  • sůl

Postup

  1. Na pánvi osmahneme pancettu nebo slaninu do zlatova a přidáme rozmačkaný česnek. Osmažíme do lehka.
  2. V hrnci uvaříme těstoviny al dente ⁤dle pokynů na obalu.
  3. V míse smícháme žloutky, nastrouhaný parmazán a pepř. Tuto směs pak postupně vmícháme do osmažené pancetty.
  4. Poté⁢ přidáme uvařené těstoviny ⁤přímo ​z ‍hrnce do pánve s omáčkou ‌a dobře⁤ promícháme.
  5. Případně můžeme ‌ještě⁢ dochutit ​solí a⁢ pepřem a podávat ihned.