18. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Indonéský kuřecí satay s arašídy je lahodné pokrm, který vás okouzlí exotickými chutěmi. Kousek kuřecího masa na bambusovém špejli se griluje a poté se podává s omáčkou z arašídů. Tento recept je jednoduchý a rychlý na přípravu, takže si můžete vychutnat autentickou indonéskou kuchyni i doma. Podlejte se receptem na našem blogu a získejte inspiraci pro vaření z celého světa!
Suroviny
- 500g kuřecích prsou, nakrájených na kousky
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce třtinového cukru
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 lžička čerstvého zázvoru, nastrouhaného
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička soli
- 1/4 šálku arašídového másla
- 1/4 šálku kokosového mléka
- Špetka čerstvě nakrájeného koriandru a pražených arašídů na ozdobu
Postup
- V misce smíchejte sójovou omáčku, třtinový cukr, česnek, zázvor, kmín, kurkumu, koriandr, papriku a sůl.
- Přidejte nakrájená kuřecí prsa a nechte marinovat alespoň 2 hodiny, ideálně přes noc.
- Vložte kousky kuřecího masa na gril a grilujte dozlatova.
- V menším hrnci smíchejte arašídové máslo s kokosovým mlékem a zahřejte na mírném ohni do hladké konzistence.
- Servírujte kuřecí satay s arašídy polevenými čerstvě nasekaným koriandrem a praženými arašídy.