18. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Indonéský kuřecí satay s arašídy
zdroj: Recepty 24/7

Indonéský kuřecí satay s arašídy je ⁤lahodné pokrm, který vás okouzlí exotickými chutěmi. Kousek kuřecího masa⁤ na bambusovém špejli se griluje a poté se podává ​s⁢ omáčkou z arašídů.⁣ Tento recept je jednoduchý a⁣ rychlý na ⁤přípravu, takže si můžete vychutnat autentickou indonéskou kuchyni i doma. Podlejte⁣ se⁤ receptem na našem blogu a získejte inspiraci pro vaření ⁤z celého světa! ⁤

Suroviny

  • 500g kuřecích prsou, nakrájených na kousky
  • 2 lžíce⁤ sójové omáčky
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 2 stroužky česneku, jemně⁢ nasekané
  • 1 lžička čerstvého zázvoru, ⁢nastrouhaného
  • 1⁣ lžička ⁣kmínu
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička soli
  • 1/4 šálku arašídového másla
  • 1/4 šálku kokosového mléka
  • Špetka čerstvě nakrájeného ‍koriandru a ⁢pražených⁣ arašídů na ozdobu

Postup

  1. V‌ misce smíchejte⁢ sójovou omáčku, třtinový cukr, česnek, zázvor, kmín, kurkumu,‌ koriandr, papriku a sůl.
  2. Přidejte nakrájená⁢ kuřecí prsa a nechte marinovat alespoň⁣ 2 hodiny, ideálně přes ‍noc.
  3. Vložte kousky kuřecího masa na gril a grilujte dozlatova.
  4. V⁢ menším⁤ hrnci ‌smíchejte arašídové máslo s ‍kokosovým mlékem a zahřejte na⁢ mírném⁤ ohni do hladké konzistence.
  5. Servírujte kuřecí satay s ​arašídy polevenými čerstvě‍ nasekaným koriandrem a praženými arašídy.