18. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Pasta carbonara s pancettou je oblíbené italské jídlo, které si zamilujete! Tato jednoduchá, ale chutná kombinace těstovin, vajec, sýra pecorino a křupavé pancetty vytvoří lahodnou omáčku, která se bude jenom rozplývat na jazyku. Připravte si tuto lahůdku doma a pozvěte své blízké k tradiční italské hostině!
Suroviny
- 300 g těstovin (nejlépe spaghetti nebo bucatini)
- 150 g pancetty
- 3 vajíčka
- 50 g parmazánu
- sůl a pepř
Postup
- Na pánvi opečeme na kostičky nakrájenou pancettu, dokud není křupavá. Odložíme stranou.
- V hrnci uvaříme těstoviny podle návodu na obalu.
- V míse smícháme vajíčka, nastrouhaný parmazán, sůl a pepř.
- Hotové těstoviny necháme okapat a poté je smícháme s pancettou.
- Přilijeme směs vajec s parmazánem a dobře promícháme, aby se omáčka spojila s těstovinami.
- Podáváme okamžitě s čerstvě nastrouhaným parmazánem a čerstvě mletým černým pepřem.