18. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Kuřecí kung pao s rýží je lahodné a pikantní asijské jídlo, které můžete snadno připravit doma. Tato tradiční čínská specialita kombinuje křupavé kuřecí kousky s arašídy, zeleninou a kořeněnou omáčkou. Podávejte s vůní čerstvé rýže a překvapte své chuťové buňky exotickou kombinací chutí! S naším receptem na kuřecí kung pao s rýží se stane vaše kuchyně oblíbeným místem pro pochoutky. Neodolatelná chuť a jednoduchá příprava zaručeně potěší celou rodinu. Vyzkoušejte tento tradiční asijský pokrm ještě dnes!
Suroviny
- 400g kuřecího masa
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 1 červená paprika
- 1 střední cibule
- 1 mrkev
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička mletého česneku
- 1/2 šálku arašídů
- 1 lžíce rýžového octa
- 1 lžíce medu
- sůl, pepř
- vařená rýže na přílohu
Postup
- Nejprve si nakrájejte kuřecí maso na menší kousky a smíchejte je se sójovou omáčkou, olejem a kukuřičným škrobem. Nechte marinovat minimálně 30 minut.
- Na pánvi rozehřejte trochu oleje a osmahněte nakrájenou cibuli, papriku a na nudličky nakrájenou mrkev. Přidejte mletý zázvor a česnek a orestujte.
- Přidejte kuřecí maso s marinádou a smažte, dokud není maso propečené. Přidejte arašídy a rýžový ocet.
- Na závěr dochuťte medem a dochuťte solí a pepřem. Podávejte s vařenou rýží.