17. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Hovězí na šalotce a brusinkách
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí na šalotce a brusinkách je lahodné ⁤hlavní jídlo, které‌ spojuje výrazné chutě hovězího masa s ⁤jemně ⁤sladkou šalotkovou omáčkou a kyselými brusinkami.‌ Tento recept je ideální‌ pro večeři⁣ nebo oslavu s rodinou​ a⁢ přáteli. Vyzkoušejte ho a ​překvapte své chuťové buňky!

Suroviny:

  • 500g hovězího masa
  • 4⁣ stroužky česneku
  • 4 šalotky
  • 100g‌ brusinek
  • 200ml vývaru
  • sůl
  • olej na smažení

Postup:

  1. Na pánev dáme olej a rozehřejeme.
  2. Hovězí‍ maso nakrájíme na‍ menší kousky a osolíme a opepříme.
  3. Maso opékáme dozlatova na pánvi na ⁣vysoké ‌teplotě.
  4. Přidáme na kostičky‌ nakrájený česnek​ a šalotku a necháme ‍chvilku restovat.
  5. Přilijeme vývar a vaříme do měkka.
  6. Přidáme brusinky a necháme provařit.
  7. Pokud je omáčka příliš⁣ řídká, zahuštíme ji⁤ trochou škrobu ⁤rozmíchaného ve ‌vodě.
  8. Podáváme‌ s rýží nebo pečivem.