17. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí na šalotce a brusinkách je lahodné hlavní jídlo, které spojuje výrazné chutě hovězího masa s jemně sladkou šalotkovou omáčkou a kyselými brusinkami. Tento recept je ideální pro večeři nebo oslavu s rodinou a přáteli. Vyzkoušejte ho a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny:
- 500g hovězího masa
- 4 stroužky česneku
- 4 šalotky
- 100g brusinek
- 200ml vývaru
- sůl
- olej na smažení
Postup:
- Na pánev dáme olej a rozehřejeme.
- Hovězí maso nakrájíme na menší kousky a osolíme a opepříme.
- Maso opékáme dozlatova na pánvi na vysoké teplotě.
- Přidáme na kostičky nakrájený česnek a šalotku a necháme chvilku restovat.
- Přilijeme vývar a vaříme do měkka.
- Přidáme brusinky a necháme provařit.
- Pokud je omáčka příliš řídká, zahuštíme ji trochou škrobu rozmíchaného ve vodě.
- Podáváme s rýží nebo pečivem.