Indická bramborová placka je jednoduchý a chutný recept, který vám přinese autentickou chuť Indické kuchyně přímo do domu. Tato placka je vyrobena z jemně nastrouhaných brambor, které jsou smíchány se směsí koření, cibulí, zázvorem a česnekem. Poté se placky smaží a podávají se s jogurtovou omáčkou a čerstvým koriandrem. Tento recept je perfektním předkrmem nebo lehkým hlavním jídlem, které potěší jak vegetariány, tak milovníky indické kuchyně.
Suroviny:
- 500 g brambor
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kurkumy
- 1 lžička soli
- špetka chilli papriček (dle chuti)
- čerstvý koriandr (na ozdobu)
- olej na smažení
Postup:
- Brambory očistěte a nastrouhejte na jemném struhadle.
- Cibuli a česnek oloupejte a drobně nakrájejte.
- V míse smíchejte nastrouhané brambory, cibuli, česnek, mouku, mletý kmín, mletý koriandr, kurkumu, sůl a chilli papričky. Vše důkladně promíchejte.
- V hluboké pánvi rozehřejte olej.
- Směs bramborového těsta dávkově lžící formujte do placků a opatrně je vložte do rozehřátého oleje. Placky opékajte z obou stran do zlatova.
- Odkládejte upečené placky na papírový ubrousek, aby se zbytečně neoplachovaly.
- Smažené placky můžete ozdobit čerstvým koriandrem a servírovat teplé.