16. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Domácí pizza margherita – Jak připravit lahodnou italskou pizzu Margherita ve svém vlastním domě? Tento recept vám ukáže, jak jednoduše a rychle připravit dokonalou klasiku plnou svěžích rajčat, čerstvé mozzarelly a aromatické bazalky. S několika kroky a několika jednoduchými ingrediencemi si užijte autentickou chuť Itálie a upečte si výjimečnou domácí pizzu Margherita.
Suroviny
- 400 g hladké mouky
- 10 g soli
- 250 ml vlažné vody
- 20 g čerstvé droždí
- 3 lžíce olivového oleje
- 200 g rajčatové omáčky
- 200 g mozzarelly
- Čerstvý bazalkový lístek
- Sůl, pepř a oregano dle chuti
Postup
- Ve vlažné vodě rozpusťte droždí a nechte 10 minut odstát, dokud nepřijde na povrch pěna.
- Do mísy prosijte mouku a smíchejte ji s solí.
- Přidejte rozpuštěné droždí a olivový olej.
- Zpracujte těsto rukama nebo pomocí robotu s hnětacím hákem, dokud nedostanete hladkou a elastickou hmotu.
- Těsto nechte vykynout přikryté utěrkou na teplém místě po dobu 1-2 hodin, dokud zdvojnásobí svůj objem.
- Předehřejte troubu na 220°C.
- Rozdělte těsto na dvě části a každou vyválejte na pomoučeném vále.
- Natřete rajčatovou omáčkou a rozložte kousky mozzarelly na obou plátech těsta.
- Přidejte bazalkový lístek a dochuťte solí, pepřem a oreganem.
- Pečte v troubě po dobu 12-15 minut, dokud těsto nezezlátne a mozzarella neroztaje.
- Vyjměte z trouby a nechte trochu vychladnout před podáváním. Nakrájíme na kousky a můžeme servírovat.