16. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Chutný a svěží recept na suši s lososem a avokádem. Naučte se, jak připravit tento tradiční japonský pokrm na vlastní pěst. Kombinace jemného lososa a krémového avokáda vytváří dokonalou harmonii chutí. Nechte se inspirovat a udělejte si suši ve své vlastní kuchyni ještě dnes!
Suroviny
- 300 g sushiové rýže
- 4 nori řasy
- 200 g čerstvého lososa
- 1 avokádo
- Sojová omáčka
- Wasabi
- Ingredience na sushi ocet (200 ml rýžového octa, 2 lžičky cukru, 1 lžička soli)
Postup
- Připravte sushi ocet smícháním rýžového octa, cukru a soli.
- Ve vhodném hrnci vařte sushiovou rýži dle návodu. Po uvaření smíchejte sushi ocet s rýží a nechte vychladnout.
- Na bambusovou rohožku nebo speciální sušící podložku rozložte nori řasu.
- Rukama navlhčenýma octem rozprostřete vrstvu rýže na nori řase, ponechte přitom okraj volný asi 2 cm od jednoho kraje.
- Na rýži položte plátky lososa a avokáda.
- Pomocí bambusové rohožky nebo sušicího papíru srolujte suši. Přitom dbejte na to, aby se forma udržela pevná a obsah nevytékal ven.
- Pokud je suši hotové, nechte ho vychladnout v lednici po dobu asi 30 minut.
- Nařízněte suši na menší kousky.
- Podávejte s sojovou omáčkou a wasabi na straně.