16. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Kuřecí ragú s bramborovým pyré.
zdroj: Recepty 24/7

⁣ Nakrmte ⁤své chuťové pohárky křehkým ​kuřecím ragú s krémovým bramborovým pyré. ‌Tato ‌lahodná a sýrová ‍směs nebude jen požitkem ‌pro vaše‌ chuťové buňky,⁣ ale také pohladí vaši duši ⁣při přípravě. ‌Zkusíte-li tuto zdravou a vyváženou alternativu​ klasického pokrmu,⁢ již⁤ se nebudete moci dočkat ⁣příštího oblíbeného⁤ oběda. ⁢Obohate svůj‍ jídelníček⁢ tímto jednoduchým receptem, který ocení celá rodina.

Suroviny

  • 500⁢ g kuřecího masa (nejlépe stehna)
  • 2 cibule
  • 2‍ stroužky ‌česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 200 ml vývaru
  • 200 ml smetany na​ vaření
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička tymiánu
  • sůl ⁤a ⁣pepř ‍dle chuti
  • 800‌ g brambor
  • 100 ml mléka
  • 50 g másla
  • muškátový oříšek

Postup

  1. Kuřecí maso omyjeme a⁣ nakrájíme na ⁢menší kousky.
  2. Cibuli a česnek oloupeme a⁣ nakrájíme ⁣na jemné kousky.
  3. Ve ⁣velké pánvi si rozehřejeme olej ⁣a osmahneme cibuli s česnekem.
  4. Přidáme kuřecí maso a krátce orestujeme.
  5. Přidáme sladkou papriku, tymián,⁤ sůl a pepř. Promícháme.
  6. Zalijeme vývarem⁢ a‍ vaříme ⁣na⁤ středním ohni přibližně 15 ⁤minut, dokud maso ‌nezměkne.
  7. Přidáme smetanu a vaříme dalších 10‍ minut.
  8. Mezitím⁤ oloupeme⁣ brambory ⁢a uvaříme je ve ‍slané vodě do měkka.
  9. Scedíme⁣ brambory a rozmačkáme⁤ je do hladké konzistence.
  10. Přidáme mléko, máslo a muškátový oříšek.
  11. Přisolíme a opepříme‍ podle chuti.
  12. Suroviny podáváme spolu, na ‌talíř ‌nejprve ⁤přidáme⁤ brambor