14. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Tento bolognese ragú s těstovinami je skvělou volbou pro milovníky italské kuchyně. Tato klasická a bohatá omáčka je připravena z vepřového a hovězího masa, rajčat, cibule, mrkve a dalších aromatických bylinek. Vychutnejte si tuto dokonalou kombinaci chutí na talíři s čerstvě uvařenými těstovinami a posypané čerstvým parmazánem.
Suroviny
- 400 g hovězího mletého masa
- 1 cibule, nakrájená na drobno
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 2 mrkve, nastrouhané
- 2 lžíce olivového oleje
- 400 g rajčatového pyré
- 200 ml vývaru
- 1 lžička sušeného oregána
- sůl a pepř dle chuti
- 400 g těstovin
- parmezánový sýr na posypání
Postup
- Na pánvi si rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátne.
- Přidejte nastrouhanou mrkev a pokračujte v pečení dalších 5 minut.
- Přidejte mleté maso a vařte až do zhnědnutí.
- Přidejte rajčatové pyré, vývar, sušený oregáno, sůl a pepř. Promíchejte a nechte vařit na mírném ohni asi 30 minut, dokud se základna ragú nezredukuje.
- V mezičase uvařte těstoviny podle pokynů na obalu. Odtokujte je a nechte stranou.
- Servírujte těstoviny s bolognese ragú, posypte parmezánovým sýrem a podávejte ihned.