13. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Kari z indonéské kuchyně
zdroj: Recepty 24/7

⁣ Oživte své chuťové buňky s lahodným receptem na‍ indonéské kari! Tato exotická ‌směs koření, zeleniny a masa⁤ vytvoří neodolatelnou​ kombinaci⁢ chutí. Užijte si přípravu tohoto autentického indonéského⁤ jídla doma a přenesete se ⁤do světa exotických vůní a chutí. Přineste do vaší kuchyně ‌kus indonéské‍ kultury⁣ a překvapte své ⁢blízké jedinečným gastronomickým zážitkem. S naším jednoduchým receptem⁣ se stane ​příprava exotického kari hračkou, která potěší vaše chuťové buňky i vaše tělo.

Suroviny

  • 400 g kuřecího masa ‌nakrájeného na⁣ kousky
  • 2 ‌cibule nakrájené na tenké plátky
  • 4 stroužky ⁢česneku ⁣nasekané
  • 2 lžíce kari ⁢pasty
  • 400 ⁢ml kokosového ‌mléka
  • 2 lžíce rybí⁣ omáčky
  • 2 lžičky třtinového cukru
  • 2 lžíce oleje
  • sůl ⁢a pepř podle chuti

Postup

  1. Na rozpáleném oleji‌ orestujte cibuli dozlatova.
  2. Přidejte ⁣česnek a‌ smažte ho⁤ spolu ⁣s cibulí asi minutu.
  3. Přidejte kari ‍pastu a smažte⁣ dalších pár minut, dokud⁣ se neuvolní​ její vůně.
  4. Přidejte nakrájené kuřecí‌ maso a ⁤osmažte ho ⁤z každé strany, dokud ‌nezezlátne.
  5. Přilijte kokosové mléko,‍ rybí omáčku a třtinový‌ cukr.
  6. Osolte​ a​ opepřete ⁢podle chuti.
  7. Poduste kari na mírném ohni⁢ asi 15-20 minut,​ dokud⁣ se omáčka nezahustí a maso ‌změkne.
  8. Servírujte kari s jasmínovou ⁢rýží nebo pečivem.