13. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte chutný recept na indické hovězí maso v rajčatovém omáčce? Vyzkoušejte náš recept na „Butter chicken“! Tento pokrm je plný exotických koření a má lahodnou smetanovou chuť. Náš jednoduchý krok za krokem recept vám umožní připravit si tento tradiční indický pokrm přímo u vás doma. Překvapte své blízké tímto výjimečným jídlem a vychutnejte si lahodnou kombinaci rajčat, smetany a koření. Nechte se unést chuťovými dobroty Indie a vyzkoušejte Butter chicken ještě dnes!
Suroviny
- 500 g kuřecího masa
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 cm zázvoru
- 2 rajčata
- 2 lžíce másla
- 1 lžíčka mletého koriandru
- 1 lžička mletého kurkumy
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička garam masaly
- 1 lžička cukru
- 100 ml smetany na vaření
- sůl
- čerstvý koriandr na ozdobu
Postup
- Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Česnek a zázvor oloupeme a nastrouháme na jemno.
- Rajčata oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- Na pánvi rozpálíme máslo a osmažíme cibuli dozlatova.
- Přidáme česnek, zázvor, mletý koriandr, kurkumu, mletou papriku, garam masalu a cukr. Promícháme a chvíli dusíme.
- Přidáme rajčata a vaříme asi 10 minut, dokud rajčata nezměknou.
- Přidáme nakrájené kuřecí maso a vaříme pod pokličkou asi 15-20 minut, dokud je maso měkké a propečené.
- Přilijeme smetanu na vaření a vaříme ještě asi 5 minut, dokud omáčka zhoustne.
- Kuřecí maso dochutíme solí a ozdobíme čerstvým koriandrem.