Hledáte zdravou a vydatnou večeři plnou chuti? Vyzkoušejte naši lahodnou recepturu na luštěnou čočku se zeleninou. Kombinace bohatých a chutných ingrediencí, včetně čerstvé zeleniny, přináší do jednoho jídla výživu a rozmanitost. Jednoduché a rychlé přípravy, pochoutka plná vitamínů je připravena za chvilku. Nechte se ohromit výživovými výhodami a skvělou chuťou této fantastické luštěnky se zeleninou!
Suroviny
- 200 g červené čočky
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 1 paprika
- 200 g hrášku
- 1 plechovka nakrájených rajčat
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého šťovíku
- Sůl a pepř podle chuti
- Čerstvá petrželka na ozdobu
Postup
- Čočku důkladně propláchněte pod tekoucí vodou a nechte okapat.
- Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kolečka. Papriku omyjte, zbavte semínek a nakrájejte na malé kousky.
- Na hrnci zahřejte olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátne.
- Přidejte na kostky nakrájenou mrkev, papriku a nakrájený kmín, koriandr a šťovík. Osmažte 2-3 minuty, aby se koření uvolnilo a zelenina lehce změkla.
- Přidejte červenou čočku, promíchejte a zalijte vodou tak, aby vše bylo ponořené.
- Přidejte hrášek a nakrájená rajčata s šťávou z plechovky.
- Zakryjte hrnec a vařte na středním ohni asi 20-25 minut, dokud čočka a zelenina nezměknou.
- Případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Před podáváním ozdobte čerstvou petrželkou.