11. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Chutná a kořenitá lahůdka, která zahřeje vaše chuťové pohárky – kořeněné kuřecí korma recept. Tento tradiční indický pokrm zahrnuje jogurtovou omáčku s kořeněnou směsí a kuřecími kousky, které jsou jemně marinovány a pomalu vařeny, dokud nejsou měkké a šťavnaté. Svěží přísada koriandru a exotické aromatické koření dodávají tomuto jídlu neodolatelnou chuť. Připravte si toto jednoduché, ale okouzlující jídlo a nechte se unést vůní a lahodností indické kuchyně. Navíc, tento recept je přizpůsobitelný vašim chuťovým preferencím a můžete ho snadno upravit a vylepšit dle vašeho gusta.
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (nakrájeného na kostky)
- 2 cibule (nasekané)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 červená paprika (nakrájená na proužky)
- 1 zelená paprika (nakrájená na proužky)
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 1/2 lžičky mletého kardamomu
- 1/4 lžičky mletého kajenského pepře
- 400 ml kokosového mléka
- Sůl a pepř podle chuti
- Svařená rýže na podávání
- Čerstvá koriandr na ozdobení
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte cibuli do zlatova.
- Přidejte česnek a kuřecí maso a opékejte, dokud maso nezezlátne z každé strany.
- Přidejte papriky a smažte ještě asi 2 minuty.
- Do pánve přidejte všechny koření (kurkuma, koriandr, kmín, skořice, kardamom, kajenský pepř) a smažte další minutu, aby se uvolnila jejich vůně.
- Přidejte kokosové mléko, sůl a pepř a vařte na středním ohni asi 15 minut, dokud se omáčka zredukuje a zahuští.
- Servírujte na svařené rýži a ozdobte čerstvým koriandrem.