11. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vepřo-knedlo-zelo je tradiční české jídlo, které se skládá z pečeného vepřového masa, houskových knedlíků a kyselého zelí. Tohle obědové jídlo je oblíbené mezi všemi vrstvami obyvatel v Česku. Naše receptura vám ukáže, jak si ho snadno a rychle připravit doma. Sledujte naše kroky a užijte si skvělou chuť české kuchyně!
Suroviny
- 600 g vepřového masa (kýta nebo plecko)
- 500 g knedlíků (obilovinových nebo houskových)
- 600 g kysaného zelí
- sůl
- kmín
- olej nebo sádlo
Postup
- Maso očistěte a nakrájejte na menší kousky. Osolte je a okořeňte kmínem podle chuti.
- V hrnci zahřejte olej nebo sádlo a vepřové kousky na něm osmažte z obou stran, dokud nezezlátnou.
- Přidejte kysané zelí a promíchejte s masem. Přidejte trochu vody, přiklopte hrnec a nechte dusit při mírném ohni asi 1 hodinu, dokud maso nezměkne.
- Zatímco maso dusíte, připravte knedlíky podle návodu na obalu.
- Hotové knedlíky nakrájejte na plátky a podávejte spolu se vepřem a zelím.