11. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Vepřo-knedlo-zelo.
zdroj: Recepty 24/7

⁢ Vepřo-knedlo-zelo je tradiční české jídlo,⁤ které se skládá ⁤z pečeného⁤ vepřového masa,⁣ houskových⁢ knedlíků a⁤ kyselého zelí. Tohle obědové jídlo je oblíbené mezi všemi vrstvami obyvatel ⁣v Česku. Naše receptura vám ukáže, jak si ho⁢ snadno a rychle připravit⁢ doma.⁤ Sledujte naše kroky a užijte si skvělou chuť ‌české kuchyně!

Suroviny

  • 600 g vepřového masa (kýta nebo ⁤plecko)
  • 500 g knedlíků (obilovinových ⁤nebo houskových)
  • 600⁣ g kysaného zelí
  • sůl
  • kmín
  • olej⁢ nebo sádlo

Postup

  1. Maso ⁢očistěte‌ a ⁣nakrájejte na menší kousky. Osolte ⁣je a‍ okořeňte kmínem podle chuti.
  2. V hrnci zahřejte olej nebo sádlo a ⁢vepřové kousky ⁣na něm osmažte z obou stran, dokud ‌nezezlátnou.
  3. Přidejte kysané zelí a ⁤promíchejte s masem. ⁢Přidejte trochu vody, ⁤přiklopte hrnec a nechte dusit při mírném ohni asi 1 hodinu, dokud⁢ maso nezměkne.
  4. Zatímco ‌maso dusíte, připravte knedlíky podle⁣ návodu na⁣ obalu.
  5. Hotové knedlíky ⁢nakrájejte na plátky a⁢ podávejte spolu se vepřem ‌a ‌zelím.