11. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Kořeněná kuřecí kari
zdroj: Recepty 24/7

Chutné a lahodné kuřecí kari s kořenitou⁣ a exotickou chutí. Tento recept vás přenese do světa asijské kuchyně ‌s jeho bohatými a aromatickými přísadami. ⁢Kombinace​ kuřecího masa, zeleniny⁤ a kari⁢ koření vytváří‍ dokonalou symbiózu ‍chutí. Připravte si jednoduché a rychlé jídlo, které se určitě stane vaším novým oblíbeným receptem na večeři.

Suroviny

  • 500 g kuřecího⁤ masa (prasátka)
  • 1 ⁣cibule
  • 2 stroužky⁢ česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce kari ⁣koření
  • 1 lžička mletého kurkumy
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1⁤ červená paprika
  • 200 ml kokosového mléka
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Kuřecí​ (prasátko) nakrájejte na menší kousky.
  2. Na pánvi rozehřejte ​olej a osmažte nakrájenou cibuli dozlatova.
  3. Přidejte ⁤nasekaný česnek, kari koření, kurkumu a zázvor. Promíchejte.
  4. Přidejte nakrájené kuřecí (prasí)​ a osmahněte z každé strany dozlatova.
  5. Přidejte ⁤nakrájenou papriku a smažte dalších pár minut.
  6. Přidejte⁤ kokosové mléko, sůl a‌ pepř. Promíchejte.
  7. Nechte vařit asi 15-20 minut, dokud se kuře (prasátko) neomezí.
  8. Podávejte s rýží nebo plackou a vychutnejte si kořeněnou kuřecí kari!