11. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Lasagne s rajčaty a mozzarellou
zdroj: Recepty 24/7

Lasagne‌ s rajčaty a ⁢mozzarellou ⁤- jednoduchý a chutný⁤ recept⁣ na tradiční ‌italské jídlo přímo ⁤na vašem talíři. Tenké plátky čerstvých rajčat spolu s plátky lahodné mozzarelly se vrství mezi těsto lasagne a ⁣pak se pečou v troubě, dokud nejsou⁣ krásně ⁢zlaté a křupavé. Tento pokrm je⁢ perfektní‌ volbou​ pro večeři s rodinou nebo přáteli. Pusťte ⁢se do‍ přípravy a užijte si jedinečnou kombinaci chutí.

Suroviny

  • 400 g ⁤lasagníových plátů
  • 400​ g mletého hovězího masa
  • 1 velká cibule
  • 2 ‍stroužky ⁤česneku
  • 500 ml ‌rajčatového protlaku
  • 200 g mozzarelly
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička⁢ sušeného oregana
  • 1 ‍lžička sušeného bazalku
  • sůl a⁤ pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve si připravíme ⁢omáčku.‌ Cibuli a česnek oloupeme ‍a nadrobno pokrájíme.
  2. Na pánvi rozehřejeme‍ olivový olej a lehce osmahneme cibuli a česnek.
  3. Přidáme mleté ‍hovězí maso a za stálého míchání ​ho orestujeme dozlatova.
  4. Přisypeme sušené bylinky (oregano, bazalku), osolíme, ‌opepříme⁣ a promícháme.
  5. Přidáme rajčatový protlak a necháme ⁤omáčku provařit asi 10 minut,⁢ aby se ⁤chuť promísila.
  6. Vymažeme ⁤a předehřejeme troubu na 180 °C.
  7. Vymažeme a předehřejeme troubu na 180 °C.
  8. Na dno⁤ pekáči nalijeme trochu omáčky a rozetřeme ji.
  9. Přidáme první vrstvu lasagníových plátů.
  10. Nalijeme část omáčky a poklademe plátky mozzarelly.
  11. Pokračujeme dalšími vrstvami plátů, omáčky a mozzarelly, dokud‌ nám nevyjdou ⁤suroviny.
  12. Poslední vrstvu zakončíme omáčkou a ‍na ni posypeme‍ plátky mozzarelly.
  13. Pekáč⁤ zakryjeme a vložíme do ⁤předehřáté trouby.
  14. Pečeme⁤ 30 minut, poté odkryjeme ‌a dopečeme dalších 10 minut,‍ nebo dokud ‌sýr nezezlátne a lasagne nezevnitř prohřeje.
  15. Vyndáme ⁤z trouby a necháme chvilku odpočinout před ​servírováním.